Блог

Как да изберем своето легло

Как да изберем легло?

Удобното легло е ключът към качествен сън, здрав гръбначен стълб и добро настроение през целия ден. Не трябва да купувате легло, като се фокусирате само върху външния му вид. При избора е необходимо да се вземат предвид много фактори, като функционалност, материали, размери, както и стилистични особености. 

Как да изберем правилното легло подсказват експертите, но окончателното решение, разбира се, се взема от купувача, с фокус върху собствените му предпочитания и физиологични потребности.

Размер и форма на леглото

Размерите са важен критерий за избор на легло, от който зависят пълноценния сън и почивка на човек. Какъв размер легло да избера? Тук правилото е просто – най-голямото легло, което може да се побере в спалнята, така, че да не пречи на свободното движение.

Продават се единични легла с ширина от 80 до 100 см, единични легла - от 100 до 150 см, двойни легла - 160 см (икономичен вариант), 180 см (най-популярните модели), 2 м (за голяма семейна спалня ).

Стандартната дължина на леглата е 190 см, но двуметровите модели са изключително удобни. По-рядко срещан вариант е т.н. „кралско“ легло с дължина 2,18 м, но това е разбираемо -  размерите му се вписват добре в огромна спалня, в просторни апартаменти или имения.

Как да изберем размера на леглото

Дължината на матрака трябва да е с минимум 15 см по-голяма от ръста в см на потребителя.

Правилният параметър за ширина е, ако човек може да лежи с разтворени ръце, без да безпокои партньора си. За единично легло лактите на потребителя трябва да останат в зоната на матрака.

Между леглото и стената или всякакви мебели трябва да има разстояние от 70 см или повече, за да може свободно да приближите до леглото или да поставите нощно шкафче.

Височината на леглото - трябва да е удобно за сядане и ставане. Идеален параметър: коленете на ползвателя да са на нивото на горния ръб на матрака.

При избор на формата на леглото, силно се препоръчват класическите правоъгълни модели. Ако искате нещо по-нестандартно, тогава табла с оригинален декор, ярко покривало или декоративни възглавници ще ви помогнат за това.

Разбира се, овалните, кръгли и сводести легла имат невероятен фасон, но не винаги е удобно да спите на такова легло и ще бъде трудно да закупите спално бельо - допълнително предвидете финанси за услугите на шивашко студио .

 

Популярни електрически камини

Популярни продукти

Aбонирай се за бюлетина на Art Flame

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Available options

Contact details

Thank you for ordering

An error has occured

Our operator will contact you soon

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree