Статии

07.02.2023

Masomi и ЕкспоМебел

Уважаеми клиенти, близки и приятели,

С най-голямо удоволствие ви съобщаваме за участието ни в единственото мебелно изложение у нас #ЕкспоМебел2023, което ще се проведе от 29 март до 01 април 2023г. в Интер Експо Център – София, бул. Цариградско шосе 147. Очакваме ви в Зала: 1, Щанд: D1.

Заповядайте и споделете с нас емоцията и се докоснете до нашите стилни и качествени мебели. https://bit.ly/expomebel2023

В рамките на няколко години, Масоми разшири спектъра на своята дейност и стартира производство на мебелни вратички и корпусни мебели за дома.

Обхватът на мебелното ни производството е широк: кухни, спални, антрета, всекидневни, обществени сгради и офиси.

Лоялността към нашите клиенти и партньори, както и тяхното доверие към нас, ни дава увереност и ни вдъхновява да продължим успешната ни реализация и да се подобряваме своевременно с тенденциите на пазара.

Производствената ни база е високотехнологична, а енергичният ни млад екип е изключително мотивиран и компетентен в работата си.

Ние от Масоми предлагаме и електрически камини, създаващи комфорт, който не може да се сравни с което и да е друго средство за отопление.

Камината е символ на топлина, уют и спокойствие.

Електрическите камини са една добра алтернатива за модерното жилище.

Те се отличават с впечатляващ дизайн и са най - добрият избор за създаване на съвършен домашен уют.

10.06.2022

7 причини, поради които витрината не е само за книги

Витрината е тесен шкаф с рафтове и по правило стъклени врати,  които предпазват съдържимото по рафтовете от прах и влага.
Такава мебел е подходяща както за съхранение на книги, така и за сувенири и куп други индивидуални хрумвания. Споделяме с вас част от предложенията и идеи за приложимостта на витирината.
2.jpg
.

1. В хола

Витрината може да изпълнява чисто декоративна функция и в нея да се поставят елегантни вази, фигурки и други хубави малки неща.
Основното нещо е да поддържате баланс: един голям артикул на рафта или 2-3 малки, така че да има свободно място и да не изглежда твърде претрупано.

9.jpg
2. В коридора

Ако мястото позволява, поставете витрина в коридора и я използвайте за стилно съхранение на аксесоари: чанти, шапки, очила, шалове, вратовръзки и бижута.
От една страна ще е красиво и нестандартно решение за коридора, а от друга практично: всичко, от което се нуждаете, винаги ще е налице. Безспорно е удобно, а и каквото и да ви потрябва от съхраняваните вещи и аксесоари, ще е надеждно защитено от прах.
 

3. В детската стая

Витрината е идеална за "изложба" на детски творби и любими играчки. Освен това, е добър начин да научите детето да подрежда и изгражда естетичен усет към подбора на личните вещи, както и начина им на разпределение в пространството.

4. В кухнята

За разлика от шкафовете и бюфетите, витрините по-често са тесни, така че това ги прави приспособими и желани дори в малко кухненско пространство. В тях могат красиво да се подредят комплекти, чаши, сервизи, прибори.
Избора на тази мебел е идеален за кухня в класически стил, В стил Прованс и Модерен, също се вписва чудесно, дори и в минималистичен вариант.
4.jpg

5. На балкона

Ако решите да подредите кът за сядане на балкона, компактната витрина ще пасне идеално и ще ви позволи да поставите всичко необходимо.
На рафтовете можете да поставите свещи за романтични вечери, комплекти за настолни игри, одеяла и възглавници за столове, така че да не събират прах.
 

6. За зониране

Удобно е да използвате малки витринни колони като преграда, когато трябва да разделите стаята на зони. Шкафовете с плътни врати може да изглеждат твърде обемисти, а витрините, със своите стъклени врати, отразяващи светлината, напротив, ще станат перфектно допълнение към интериора и ще създадат неповторима атмосфера.
 

7. За колекции

Ако сте колекционер, витрината е идеална за показване на вашата сбирка, независимо към какво е отнесена тя: красиви бутилки вино, модели на автомобили и кораби, възпоменателни чинии и сувенири за пътуване, класьори и изобщо, каквото и да е.
Изберете една от витрините на МАСОМИ и създайте оригинално и неотразимо място за съхранение във вашия дом!
10.06.2022

Как да изберем скрин за своята спалня

Скрин е  функционална и практична мебел за съхранение на лични вещи, бельо и др. Освен това може  да направи атмосферата в стаята по-приятна и с меки форми. Скринът не е задължителен в спалнята, но ако мястото позволява, си заслужава да бъде добавен.

Ето няколко полезни съвета, как да изберете скрин, за да не се разочаровате от покупката.

Вижте всички скринове >>

Предназначение на скрина


Класическият вариант на скрин в спалнята се счита строго геометричен дизайн с различен брой чекмеджета. Съвременните модели включват следните елементи:

кутии с различни височини;

просторни затворени отделения;

малки отворени рафтове;

Често, напоследък, малките скринове се явяват като алтернатива на нощните шкафчета. А универсалните модели могат лесно да заменят компактни гардероби и колонни шкафове.

Отличителните характеристики на мебелите за спалня включват:

- удобен дизайн - например специални ограничители, които не позволяват на чекмеджетата да се отворят напълно. Това предотвратява падането на неща по пода, както и риска от падане на самото чекмедже;

- безшумност - в стаята, където човек спи, е важно отсъствието на дразнещи звуци. Вратите също трябва да се отварят плавно и безшумно;

- надеждност - дръжките и други елементи по обкова, трябва да имат вграден дизайн или поне начин да изглеждат и се движат плавно и сигурно;

- простор - повърхност на тоалетка, скрин или маса, където удобно да се подреждат и съхраняват бижута, снимки или сувенири;

Вижте всички скринове за спалнята >>

Разновидности на скринове


Има следните форми и размери на скринове:

- тесен - идеалното решение за собствениците на малки апартаменти. Този модел, като правило, има голяма височина, което позволява да сеувеличи капацитета на вместимост;

- дълъг - най-практичният и функционален вариант, който спокойно може да определим като универсален;

- висок - препоръчително решение за интериора на малка спалня;

- ъглов - дава възможност да се използва пространството възможно най-ефективно;

- окачени - осигуряват усещане за простор и лекота в спалнята. Освен това, настенният скрин ще се впише в почти всеки стил;

Не на последно място, независимо от избрания дизайн, трябва да имате предвид, че дълбочината на скрина в спалнята трябва да бъде най-малко 30 см.

Вижте всички ъглови тоалетки за спалня >>

Скрин с чекмеджета


Най-добрият избор би бил модел, състоящ се от два вида чекмеджета:

- горни с височина от 10 до 12 см;

- долни с височина от 35 до 60 см.

По този начин,  можете рационално да разпределите съдържанието което сте предвидили. Например, поставете обемното спално бельо и сезонните обувки в долните чекмеджета. В средата сгънете ежедневните си дрехи и бельо. А в горните чекмеджета - козметика, бижута и часовници, използвани всеки ден.

Скрин с огледало


Моделите с огледало често са по-ниски по височина от стандартните модели. Огледалото, принципно, е чудесен, дори задължителен аксесоар към спалнята, което обаче изисква отговорен подход към избора на място. Дизайнерите не препоръчват поставяне на огледало пред леглото, например.

Често скрина с огледало служи като тоалетка, ако не е предвидена отделно такава мебел. Дизайнът е оборудван със затворени шкафове, отворени рафтове и чекмеджета.

Оригинално решение ще бъдат конзолни модели, които бързо набират популярност. Те са компактни, имат атрактивен външен вид и ще бъдат идеални за подреждане на малки стаи.

Вижте всички конзоли >>

Скрин с плъзгащи врати


Оборудван е с врати на релса и обичайно е с малка височина, но пък с добра вместимост. Фасадата на скрина може да има матова и огледална повърхност. За добавъчна или основна фасадна декорация се използват различни технологии и материали, например фотопечат, цветно декоративно стъкло, фолиа, витражи. Те могат да бъдат допълнени с чекмеджета за съхранение на малки електроуреди, както и отворени рафтове за фигурки и други декоративни елементи.

Скрин - бюро


Отличен избор, ако спалнята трябва да изпълнява и функцията на офис. Такъв скрин ще спести използваемо пространство: можете едновременно да съхранявате неща в него и да го използвате като бюро. По правило плотът е сгъваем.

Материали за направата на скрин


Всеки човек прекарва около една трета от деня в спалнята. Ето защо към мебелите, поставени в тази стая, се налагат специални изисквания. Тя трябва да бъде безопасни и екологични.

Най-добрия избор в подкрепа на този избор са следните опции:

- естествено масивно дърво -  използват се ценни видове с високи декоративни свойства. Издръжлив материал, който може да добие всяка желана форма, богато инкрустрирана с дърворезби. Няма как да не отбележим тежестта на този материал, но пък и неговата почти вечност. Най-доброто решение, въз основа на съотношението цена и качество, е избора на  бор и други подобни леки дървесини;

- ПДЧ и МДФ - ламинираните ПДЧ и MDF се превръщат в алтернатива на скъпата масивна дървесина, имат висока плътност, здравина и не на последно място, добра цена. Правейки избор, в полза на този материал, обаче, е важно да се уверите, че има сертификати за безопасност и качество. Разнообразието от дизайни на скринове, изработени от тези материали, няма да остави никого безразличен, защото прекрасно могат да имитират други натурални повърхности. Трябва да споменем, че MDF-а може да се окаже и опасен за здравето, поради токсичния си състав и отделени формалдехидни смоли във въздуха, ако не бъде взет от проверени производители;

Вижте всички скринове от МДФ и ПДЧ >>


- ратан - материал, който е ковък за обработка, се характеризира със способността да се огъва, което ви позволява да получите скринове с най-необичайни форми. Има безупречен естетичен вид и прави атмосферата в спалнята особено уютна. Материалът подлежи на възстановяване в случай на повреда и е непретенциозен в грижите. С ограничен бюджет си струва да обмислите като опция избора на синтетичен ратан. Този аналог също ще се впише във всеки интериор, има привлекателен външен вид и трайност;

- пластмаса - тези скринове, се отличават с разнообразие от цветови схеми за фасади и разнообразна орнаментика;

- метал - такива скринове са най-подходящи за спалня на село или стил Прованс, таванско помещение или сутерен;

- стъкло – най-често се използва в комбинация с други материали. Скрин с декоративни стъклени вложки ще допълни перфектно всеки модерен интериор. Моделите с огледална повърхност ще изглеждат особено елегантно в спалнята, придавайки ефектен вид и разширявайки пространството;

Вижте всички скринове със стъкло >>

Правила за поставяне на скрин


Характеристиките при оформлението на повечето модерни спални, принуждават внимателно да се обмисли как да бъде използван всеки сантиметър свободно пространство. Когато планирате поставянето на скрин, важно е да се уверите, че

- ще бъде удобно да използвате всички мебели;

- трябва да има достатъчно пространство за преминаване между стената и леглото;

- местоположението на скрина не трябва да пречи на оправянето на леглото;

- чекмеджетата трябва да се плъзгат свободно, а вратите да се отварят без много усилия;

Вижте всички скринове с врати и чекмеджета >>

Скрина може да бъде разположен в различни зони на спалното помещение:
- в единия край на леглото. Ако височината на леглото позволява, скринът може да се превърне в негово естествено продължение. Това визуално ще разшири стаята и ще организира място за съхранение на спално бельо( изземва се функцията на класическата ракла), кърпи и други текстилни изделия. На повърхността на скрина могат да се поставят декоративни възглавници. Основното нещо, което трябва да се предвиди, е съвпадането в ширината;

- соколо леглото. Разположението на скрина успоредно на мястото за спане е доста популярно решение. Важно е да имате предвид, че чекмеджетата не трябва да са твърде дълбоки, иначе тяхното функциониране може да бъде затруднено. Препоръчително е собствениците на малки спални да избеират модели с дълбочина до 40 см;

- на лоджията/ тераса. Ако лоджия или балкон граничат със спалнята, скрина може да се постави там. Необходимо е, обаче, те да са затворени и отопляеми. Това е добро решение за малки спални;

- близо до прозореца. Това решение ще бъде особено оценено от тези, които използват спалнята като кабинет. Ако площта на стаята не ви позволява да имате компютърно бюро, скринът може да изиграе своята роля. Поставяйки тази мебел на нивото на прозореца, можете да създадете удобна работна зона. Повърхността му ще бъде достатъчна, за да побере лаптоп, органайзер с папки и дневник;

- в ниша. Ако в спалнята има малка ниша, няма да е трудно да я използвате за направта на подходящ за мястото скрин, без да компрометирате свободното пространство;

В зависимост от особеностите на оформлението и личните предпочитания са възможни и други възможности за разполагане. Ако скринът се използва като разделител, между две легла, може да изпълни няколко функции - на нощно шкафче, масичка и ракла. 

Изисквания за цвят на скрина


Можете да изберете скрин, който да пасва на цвета на леглото, шкафовете и другите интериорни елементи. А можете спокойно да дадете простор на въображението и контрастните опции. Можете да отличите не само цветовите схеми на фасадите, но и да подберете нестандартен обков и подсветки. Оригиналното решение са скринове, чиято украса е направена в техниката пачуърк. Можете да изберете индивидуален дизайн за всяко чекмедже. Ако, все пак, дадем предимство на класиката, за предпочитане са спокойните нюанси: бяло, бежово, кафяво, слонова кост. С помощта на светли цветове можете визуално да разширите пространството, което добавя плюс при обзавеждането на малки спални.

Вижте всички скринове за класически интериор >>

Допълнителни характеристики при избор


В допълнение към цвета и размерите на скрина е важно да се вземе предвид неговата надеждност и някои дизайнерски характеристики. Например скрин с огледало ще замени тоалетката и ще спести място. Функционалната повърхност на тази мебел, може да бъде решение за декориране на работната зона в спалнята и отново да спести място.

Друг важен критерий е свободната площ на спалнята. В малки спални е препоръчително да подберете ъглови модели или тесни и високи скринове, които спестяват пространство, но не за сметка на своята практичност. 

След като вече сте избрали своя модел, си струва да преминете с отговорност през тези няколко пункта:

- дебелината на задната стена трябва да се справи с натоварването, упражнявано от тежестта на вещите предвидени да заемат вътрешното пространство на скрина. Минимално необходимата плътност на използвания материал трябва да е 6 мм;

- обков - важно е да се уверите в неговата надеждност и цялост;

- размери - внимателно трябва да се премери предвиденото за тази мебел място, за да не се получат разминавания при инсталацията;

   Независимо от огромното разнообразие на скриновете, изразено в модели, цветове, производствени материали, размери и декорации, трябва да направите своя стабилен избор, да съобразите  пространството у дома и личните си интериорни идеи.

Научете как да изберете правилното компютърно бюро >>

02.06.2022

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГАРДЕРОБ

Препоръки за избор на гардероб : размери, дизайн, съдържание:

Популярни електрически камини

Популярни продукти

Последни отзиви

Кухня ТОРОНТО модел 100 - ъглова, 5м, цена по запитване

sfuvgp
25.02.2024
🟢 You got 42 965 $. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65cb92cf02848f13c7cbf7f6/?hs=cc1116b4d3e78471fd7dc483d86869d7& 🟢

Гардероб МИЛАНО МГ900-1/2-V3

d8r2w4
25.02.2024
🔶 Withdrawing 32 141 USD. GЕТ > https://forms.yandex.com/cloud/65cb92cf02848f13c7cbf7f6/?hs=380895420ac8a6b4cc84a69f7100078c& 🔶

Гардероб МИЛАНО МГ900-1/2-V3

dms6a2
25.02.2024
↔ Transfer 52 011 $. GЕТ >> https://forms.yandex.com/cloud/65cb92d1e010db153c9e0ed9/?hs=8779c087c65bec44a53ce4c1e5a412c5& ↔

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

q6i492
25.02.2024
🔅 Transfer 35 873 USD. GЕТ >>> https://forms.yandex.com/cloud/65cb92ceeb614615485b5fe6/?hs=fc21b2feca48c8369e09e61e09a6ae03& 🔅

Дизайнерска кухня, с финишно покритие от патина, с.400 и с.500

We wish to thank you yet again for the wonderful ideas you gave Jesse when preparing a post-graduate research and, most importantly, pertaining to providing all of the ideas in a blog post. If we had known of your web page a year ago, we would have been kept from the useless measures we were having to take. Thanks to you. adults toys
11.01.2024
Zulma

Комплект за спалня Венеция КСВ-05

https://g.co/kgs/VdAxAS
12.10.2023
Стайка Джибова

Кухня СИЦИЛИЯ модел 480-1 3.8м, цена по запитване

https://g.co/kgs/XJRc6v
12.10.2023
Валентина Василева

Кухня ТОРОНТО модел 100 - ъглова, 5м, цена по запитване

https://g.co/kgs/GDBpKp
12.10.2023
Бойка Чобанова

Кухня ТОРОНТО модел 100 - ъглова, 5м, цена по запитване

https://g.co/kgs/HkWDzy
12.10.2023
Кремена Зеленкова

Комплект за хол ВЕНЕЦИЯ КХВ-6

https://g.co/kgs/6gb5q5
12.10.2023
Симеон Кънев

Aбонирай се за бюлетина на MASOMI

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Available options

Contact details

Thank you for ordering

An error has occured

Our operator will contact you soon

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree