ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПРИЕМАНЕ, ИЗПЪЛНЕНИЕ И ПЛАЩАНЕ НА ПОРЪЧКИ ОТ КАТЕГОРИЯ "МЕБЕЛНИ ФРОНТОВЕ ОТ МДФ"

Настоящите условия за долупосочените групи продукти, определят начина на работа в категория "МЕБЕЛНИ ФРОНТОВЕ ОТ МДФ" между клиент и производител, и отговарят на някои често задавани въпроси. Условията информират за особености в производствения процес, технически характеристики на продуктите, материали, гаранция, доставка, заявки и т.н. Съгласявайки се с настоящите условия, клиентът удостоверява, че е запознат с начина на работа.

 

Асортимент на категория "МЕБЕЛНИ ФРОНТОВЕ ОТ МДФ"

 1. Кухненски и мебелени фрезовани МДФ вратички;
 2. Фрезовани пана за блендирани врати;
 3. Фрезовани МДФ табли за кухненски маси;
 4. Фрезовани МДФ табли за легла;
 5. Допълнителни елементи;

 

Тези продукти могат да бъдат поръчани в следния вид: 

1. В суров вид;
 - едностранно грундиран МДФ
 - двустанно грундиран МДФ
2. Ламинирани с ПВЦ фолио мат/гланц;
 - патинирани мат/гланц,
 - състарени мат/гланц
3. Боядисани мат/гланц;
 - патинирани мат/гланц
4. Фурнировани;
 - боядисани мат/гланц
 - патинирани мат/гланц,
 - състарени мат/гланц

       

Условия за поръчка и плащане :

 1. Поръчки се приемат само в писмен или електронен вид.
 2. Поръчките могат да бъдат направени с модели от каталога или извън каталога –«индивидуални поръчки»
 3. Модели, на които фрезовката преминава от един детайл върху друг (съединителни фрезовки) се изработват по предварително предоставена схема за да е ясно по какъв начин фрезовката преминава от единия към другия детайл. Детайлите задължително спазват поредност.
 4. Индивидуални поръчки се изработват само по предварително предоставена схема с точно описание, прикачено към формуляра за поръчка. Във формуляра за поръчка срещу детайла трябва да бъде посочено «според схемата», тогава последната е приоритетният документ за неговата изработка. Чертежи-схеми на клиента се приемат с геометрично правилни размери и ясно обозначени контури на детайли. На чертежата трябва да са посочени всички изисквания: № на детайл от формуляра за поръчка, фрезоване по фасадата, шарките, размери и др. Цената се договаря допълнително.
 5. Справка за наличности на фолиа и бои може да се направи в онлайн калкулатора за мебелни фронтове, в категориите в сайта за ПВЦ фолио и боя, или по телефона.
 6. Всички поръчки се заплащат авансово.
 7. Поръчките се обработват в рамките на 8 часа.
 8. Време за изработка:   
 9. Мембрани вратички – стандартно 10 работни дни, но са възможни извънредни условия, при които този срок да се удължи - свръх обем на поръчката, силна натовареност в производството; спешно до 6 работни дни с 50% надценка;   
 10. Боядисани вратички – 15-20 работни дни, в зависимост от обема и сложността на поръчката.
 11. Фурнировани вратички – 15 работни дни (очаквайте скоро!)
 12. Пусковият срок започва след 100% депозиране на сумата по поръчката.
 13. Изменения и корекция на каталожните модели се заплащат с 30% надценка.
 14. Двустранно фолирани детайли се заплащат с 90%  надценка.
 15. Двустранно боядисани детайли се заплащат с надценка от 40лв на кв.м. и независимо от избора на финишната обработка на лицето - гланц, патина, задната страна остава матова.
 16. Общата цена на фасадните елементи от всеки цвят не може да бъде по-ниска от минимално допустимата и е еквивалентна на цената на 1.3 кв.м за мембранни вратички и 1 кв.м за боядисани. Това ще бъде взето предвид в общата сума при поръчката.
 17. Ако поръчката съдържа множество малки и нестандартни детайли, цената се договаря индивидуално.
 18. Не се работи с материал на клиента и не се извършва преработка на продукти.
 19. При поръчка, явяваща се допълнение, на вече финализирана към клиента, с цел минимизиране на риска от промяна на вида на фасадите, е необходимо да се изпрати в производственият отдел, вече съществуващата, готова такава. С оглед  оптимизация на производството и в търсене на най-добрите практики, междувременно могат да бъдат извършени промени в програмирането на CNC рутера, което сътветно, да доведе до отлики във фрезоването. За да се избегнат тези нюанси, изискваме това условие да бъде спазено. В противен случай, клиента поема отговорност за крайният резултат и респективно, финансовата подплата на репликата, ако бъде изискана такава от производителя.
 20. Цените, в случай че не е упоменато друго, са необвързващи и се базират на ценовите фактори за дадения момент. В случай, на промяна в ценовите фактори, свързани с повишение на цените на суровините, ние си запазваме правото за съответно коригиране на нашите цени
 

Конструктивни изисквания:

 1. Максимален размер на ламинираните и боядисани  детайли е 2350х1120 мм, минимален   размер 120х120мм.
 2. Приема се, че при попълване на заявка „височина“ е по вертикала на мебели, а „ширина“ е по хоризонтала.
За фолиа с вертикална текстура или фладер, максималната височина на детайла е 2350 мм., а максималната ширина е 1120 мм.
При изпълнение на поръчан детайл, посоката на текстурата или фладера на ПВЦ фолиото върви по:
- височина - за вратичките, витрини, чекмеджета, бутилиери, пиластъри
- ширина - за арките, корнизи, фризове
За фолиа с хоризонтална текстура или фладер, максималната височина на детайла е 1120 мм, максималната ширина е 2350 мм.
При изпълнение на поръчан детайл, посоката на текстурата или фладера на ПВЦ фолиото върви по:
- ширина за - вратичките, витрини, чекмеджета, бутилиери, пиластъри
- височина - за арките, корнизи, фризове
 1. При желание за промяна на посоката на фладера или текстурата за конкретен елемент, трябва да бъде отбелязано в графа «промяна посоката на фладера ПВЦ фолио към хоризонтална» към поръчката. Изключение правят корнизи, фризове и цокли. Корекцията се заплаща 20% допълнително към цената.
 2. За индивидуални поръчки се приема, че ако не е посочено изрично, при попълване на заявка, посоката на текстурата или фладера но фолиото върви вертикално по височина на детайли.
 3. Гърбът на мембранните и бядисани вратички е бял мат, ако не е посочено изрично за двустранно ламиниране или боядисване - в коментар към поръчката.
 4. Отстоянието на фрезовка за вратички и витрини от моделите в каталога е 50-65 мм навътре от външните ръбове на детайла, в зависимост от модела.
 5. Отстоянието на фрезовката за чекмеджета с ограничено фрезоване от моделите в каталога е 50-65 мм навътре от външните ръбове по височина и 15-20 мм на вътре от външните ръбове по ширина на детайла.
 6. Отстоянието на фрезовка за бутилиери с ограничено фрезоване   от моделите в каталога е 15-20 мм навътре от външните ръбове по височина и 50-65 мм на вътре от външните ръбове по ширина на детайла.
 7. Вътрешната част на витрините и витрините с делители, за модели от серия 100 и 300, се изработва с T200-3 или T200-13, в зависимост от избрания модел.
 8. Вътрешната част на витрините и витрините с делители, за модели от серия 200 и 400, се изработва със същия фрезер, с който се изработва профила на фрезования канал за дадения модел.
 9. Витринните прегради (делители) варират от 20-26мм.
 10. Във вътрешната част на витрините витрините с делители, в ъглите, радиусът на кривина е R≥15 (mm). Вътре във фрезовките на вратичката, в ъглите, се изпълнява радиус на кривина, размерът на който съответства на радиуса на фрезера по протежение на фасадата.
 11. Витрините се изработват без фалцът( канал ) за стъклата, ако не е посочено изрично в коментара към поръчката. Стандартно фалцът е с ширина 6 мм и дълбочина 5 мм. Стъклата не са включени в цената на продукта, но могат да бъдат предвидени в поръчката, при изрично волеизявление на клиента.
 12. При избор на опция " Разпробиване за панти ", се калкулира само тази операция. Самите панти не са включени в цената - добавят се само по желание на клиента.
 13. Граничните отклонения на линейните размери са:
интервали на размерите, мм.  граничните отклонения, мм.
от 50 до 500 +/-1
от 500 до 1000 +/-1,6
от 1000 до 2000 +/-2,8

     16. Ламинирани детайли с по-голяма дължина могат да имат допустими деформации (отклонение на плоскостта), допуските на които в рамките на технологията, използвана в нашето производство, са:

Размери на детайла Допуск, мм.
височина ширина
От 300 до 600 От 300 до 600 2
От 600 до 1300 От 300 до 600 4
От 1300  От 300 до 1000 10

          

Изисквания за качеството на външния вид на PVC фронтове

 1. В съответствие с общоприетите стандарти, качеството на външния вид на продуктите се оценява при нормални условия:
  • Визуално, в рамките на не повече от 10 секунди.
  • Без използване на оптични увеличителни прибори.
  • На дневна светлина или идентична с нея.
  • На разстояние 1 м. под ъгъл 90 градуса, спрямо повърхността на детайла.
 2. Допускат се леки драскотини, вдлъбнатини, стърготини, включвания по повърхността, които не засягат физико-механичните характеристики на продукта при по-нататъшна употреба (които по време на монтажа са изцяло покрити от съвпадащи части, аксесоари, лампи и др.).
 3. Прахови частици, кратери, мехурчета, пункции, чипове - не се допускат повече от 5 броя. на 0,3 кв.м.
 4. При фрезовки гравирани на широки площи, може да се наблюдават следи от инструмент или да прозира структурата на материала, погледнати на светлината под определен ъгъл.
 5. На гърба на детайлите с фрезоване и ако не е посочено разпробиване за панти, в рамките на технологичния процес на вакуумно пресоване са предвидени отвори с диаметър 2 мм.
 6. На фрезовки с по-голяма дълбочина може да прозира структурата на материала, особено при мембранни вратички с гланцово фолио.
 7. Възможно е да има разнотоние между мостреника и между различните партиди фолиа, поради особеностите на технологията на неговото производство.
 8. При допълване на поръчката след време, наситеността и оттенъкът на фолиото може да се различават от оригинала.
 9. Възможно е да има леко несъответствие в шарката на PVC фолиото на отделни части;
 10. Възможно е да има изкривяване на шарката на PVC фолиото по фасадните повърхности;
 11. Да се внимава при пробиване за панти на детайли с профил Е200-9. При зададена по-голяма дълбочина на фрезера може да се увреди лицевата част на детайла.
 12. На модели с фина фрезовка, не се препоръчва гланцово фолио - не изглежда добре поради дебелината на фолиото.

 

Условия и препоръки при монтаж и експлоатацията на мебелни вратички:

Мебелните фасади се монтират върху корпусни мебели за домашна употреба, като не бива да са подложени на температурни крайности, а относителната влажност на средата не трябва да превишава 80%. Препоръчителната температура на въздуха е от + 10 ° C до + 35 ° C.

НЕ СЕ ДОПУСКА:

 1. Излагането на мебелните вратички на краткотрайно взаимодействие с източник на топлина над + 70 ° C, както и продължително излагане на горещ (над +50 градуса) въздух (отворена фурна, горелки, отоплителна непокрита електрическа печка, нагреватели, гореща пара, продължително излагане на пряка слънчева светлина и др.), за да не се стигне до деформации и отлепване на фолиото;
 2. Инсталация на осветителни устройства редим с мебелните вратички, да се спазва условието за отстояние – не по-малко от 15 cm. По-близка от тази дистанция, може да доведе до прекомерно нагряване на фасадата и в резултат на това да се деформира фолиото или нанесеното друго покритие, както и цвета;
 3. Излагането на мебелните вратички на температура под минус 15°C. Ако се допусне подобно действие, фолиото може да се напука и да се отлепи;
 4. Продължително излагане на влага. Това може да доведе до огъване (изкривяване) на фасадите или раздуване на MDF плоскостта;
 5. Продължително излагане на пряка слънчева светлина. Това може да доведе до обезцветяване на облицовъчното покритие. Непредвидима е реакцията на РVС фолиото при съприкосновение с UV лъчите. Това неудобство е причинено от производствената технология и не може да бъде елиминирано, независимо от желанието на производителя или доставчика на фолио;
 6. Премахването на защитното покритие  на фасади,  с гланцово, метализирано и декоративно фолио, преди сглобяване на мебелите. То се отстранява едва когато монтажът приключи за да не създаде т.н. „парников ефект“, който от своя страна може да разслои и разруши облицовката. При премахване на защитно покритие на фолио, трябва да се избягва докосване на детайла около 24 часа, за да се избегнат печати от докосване или замърсяване.
 7. Подлагане на механично въздействие, изрезено в контакт с остри предмети, триене, удар;
 8. Упражняването на ремонтни дейности по мебелните вратички върху неравни повърхности, за да се избегне увреда на покритието. Структурата на всички видове покрития, изисква деликатност при боравенето с тях. Всякакъв тип действия, като смяна на панти, преместване или нещо друго, трябва да е свързана с внимателни и отривисти движения. Местене, повдигане или складиране трябва да се извършва внимателно без да се допускат плъзгащи движения от типа  „лицевата страна към лицевата страна“, „лицевата страна с друг обект“
 9. Използването на абразивни прахове и разтворители за поддръжка на фасадите. Използва се влажна мека кърпа и неагресивни почистващи препарати.  Прахът се отстранява с чиста, суха и мека кърпа (памучно парче, плюш и др.). Препоръчително е всяка част от вратичката да се почисти възможно най-бързо, след индикиране на замърсяване. Ако оставите петно за повече време, рискът от невъзможност за отстраняване се увеличава;

Съхранение:

 1. Фасадите трябва да се съхраняват на стелажи.
 2. Продуктите се съхраняват подредени в стек, в хоризонтално положение, по двойки с лицева страна един към друг.
 3. Долния детайл в купчината трябва да лежи с лице нагоре.

Доставка:

 1. Поръчките се доставят до адрес посочен от клиента, чрез куриер.
 2. Поръчки се предават в цеха на фирмата, франко склад, гр. Бургас.
 3. Доставката на поръчката не е включена в цената.

Рекламации:

 1. Ако в дадена поръчка има повреден или увреден детайл същия се подменя. Поръчката не може да бъде отказана.
 2. Рекламации за транспортни дефекти се приемат само при получаването на стоката.

Гаранции от производителя:

 1. Производителят гарантира качеството на своите продукти с посочените до тук характеристики, при съответно правилно транспортиране, съхранение, монтаж и експлоатация;
 2. Производителят гарантира използването на висококачествени материали и стриктно съблюдаване на производствения процес;
 3. Гаранционен срок на експлоатация - 12 месеца от датата на получаване;

Популярни електрически камини

Популярни продукти

Последни отзиви

Гардероб МИЛАНО МГ900-1/2-V3

4b20dw
31.03.2024
🔰 TRАNSАСТIОN 0.750000 ВТС. Continue => https://telegra.ph/BTC-Transaction--130906-03-14?hs=8779c087c65bec44a53ce4c1e5a412c5& 🔰

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

rc21t9
31.03.2024
✔ Transaction 68 953 Dollars. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--406087-03-14?hs=0234a9177cf26157d689c058e12c721f& ✔

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

46rwua
31.03.2024
🔶 TRАNSАСТIОN 0,7500 ВTC. Next >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--379275-03-14?hs=aec8e3e9b0a3386a29dc7cc4ddcb81fb& 🔶

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

ijclqg
31.03.2024
↔ + 0.750000 ВТС. Receive => https://telegra.ph/BTC-Transaction--289124-03-14?hs=fc21b2feca48c8369e09e61e09a6ae03& ↔

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

e10lkn
31.03.2024
🔄 TRАNSАСТIОN 0,750000 ВТС. Continue > https://telegra.ph/BTC-Transaction--348904-03-14?hs=a06433d19266d2fc59139db3794bf034& 🔄

Гардероб МИЛАНО МГ2000-1/2/3/4-V20

lmr3dr
31.03.2024
🔆 Transaction 58 842 Dollars. GЕТ => https://telegra.ph/BTC-Transaction--369845-03-14?hs=35c2816bf3ed1feb3ce2f1c2332ab4bd& 🔆

Дизайнерска кухня, с финишно покритие от патина, с.400 и с.500

c269bl
31.03.2024
🔶 You got 69 579 Dollars. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--745466-03-14?hs=18fd0f9bf4bca6751d7b4af64f527565& 🔶

Кухня СИЦИЛИЯ модел 480-1 3.8м, цена по запитване

76wbbr
27.03.2024
↕ ТRАNSFЕR 0.7576 ВТС. Get =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--530977-03-14?hs=46131757af78937fe8c0f73ddbe80592& ↕

Aбонирай се за бюлетина на MASOMI

{{ _.node.title }}
Discount - {{ discount }}
{{ _.node.tag.name }}
{{ desc.value }}

{{ _.node.priceOld }}

{{ _.node.price | number : 2 }} {{ _.node.currency }}

Характеристики

: {{ desc.value }}

Available options

Contact details

Thank you for ordering

An error has occured

Our operator will contact you soon

Please contact us via chat/email or call us

Използваме политика за поверителност и бисквитки, за да ви осигурим възможно най-доброто преживяване в нашия уебсайт – вижте тук. Чрез използването на нашия уебсайт вие се съгласявате със запаметяването на бисквитки и политиката ни за поверителност във вашето устройство.

I agree